بهترین و ارزان ترین جایگزین ها در خوراک دام

   

دراین مقاله انواع خوراک های ارزان دام که میتوان به عنوان جایگزین جو و ذرت و سویا و … استفاده کرد و هم اکنون مورد استفاده دامداری ها قرار دارند را به شما معرفی میکنیم . برای خرید آنها میتوانید لیست آنها را در ادامه مقاله مشاهده کنید و روی دکمه واتس آپ کلیک کرده و در کوتاهترین زمان اطلاعات مورد نظر خود  را دریافت کنید .

بهترین جایگزین جو ، ذرت ، سویا و … در خوراک  دام :

درشرایط کنونی با وجود مشکلات زیاد در تامین خوراک دام در کشور کمبود نهاده ها در صنعت دامپروری را چگونه میتوان جبران کرد؟ چگونه میتوان به دامداری های و مرغداری های کوچک و بزرگ در کاهش هزینه هایشان کمک کرد؟ دامداری های بزرگ چگونه درشرایطی که با کمبود نهاده ها روبرو هستند میتوانند تولید خود را افزایش دهند؟ خوراک جایگزین چیست؟  ارزان ترین  و بهترین خوراک های جایگزین برای دام کدام اند؟ جایگزین کردن نهاده ها با خوراک جایگزین برای دامداران و مرغداران چه مزایا و معایبی دارد؟ همان طور که میدانیم در سال های اخیر به دلیل مشکلات به وجود آمده در واردات نهاده ها و افزایش قیمت دلار صنعت دامپروری با مشکلات زیادی مواجه شد. هزینه های زیاد خوراک دام دامداری های کوچک را به ورشکستگی کشانده است و دامداری های بزرگ را با مشکلات زیادی روبرو کرده است .همچنین قیمت بالای گوشت و محصولات لبنی سلامت جامعه را در دراز مدت به خطر می اندازد. نیاز دامداران و نیاز جامعه به محصولات دامی باعث شد کارشناسان و مسئولان این صنعت در صدد جایگزین کردن نهاده های دامی ازجمله جو و ذرت و سویا و یونجه با منابع غذایی دیگر برای دام و طیور برآیند تا با کاهش این مشکلات هم به کاهش هزینه های دامداران کمکی کنند و هم محصولات دامی از جمله گوشت و شیر و دیگر محصولات لبنی از سبد غذایی مردم حذف نشود .در این راستا خوراک های جایگزین توسط کارشناسان علوم دامی مورد بررسی قرار گرفت که علاوه بر صرفه جویی ارزی و کاهش هزینه خوراک دام و طیور برای تولید کنندگان باعث به وجود آمدن فرصت های شغلی جدید و رونق گرفتن بازار خوراک های جایگزین و به وجود آمدن صنایع جدید در کشور شده است و نیز به ادامه روند صادرات محصولات لبنی و ارز آوری این محصولات کمک میکند.مصرف نهاده های تولیدی در کشور به تنهایی بدون واردات آن از کشورهای دیگر شاید هدفی نهایی و آرمانی در صنعت کشاورزی باشد و این اهداف ممکن است به طور کامل محقق نشود ولی تلاش برای حل حتی قسمت کوچکی از مشکلات دامداران بزرگ و کوچک که در این روزها شاهد آنها در جامعه هستیم انگیزه خوبی برای فعالان این صنعت ساخته است . در همین راستا انواع خوراک جایگزین برای ذرت و سویا و دیگر نهاده های وارداتی مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت و در جیره غذایی مورد بررسی قرار گرفت. حتی زمانی که نهاده های اصلی به وفور وارد کشور شوند و یا تولید شوند باز هم استفاده از این خوراک های جایگزین صرفه جویی مالی خوبی برای دامداران و مرغداران به همراه خواهد داشت.همچنین با توجه به وضعیت اقلیمی کشور که به سمت خشکی پیش میرود و تغییرات آب و هوایی و کمبود آب در کشور لزوم استفاده از این خوراک ها بیش از پیش برای ما مشخص میشود.

خوراک های جایگزین با نام علمی bioproduct به معنی محصول زیستی درصد کم تا درصد زیاد میتواند جایگزین نهاده ها و خوراک های اصلی در جیره شود .این نام به دلیل سازگاری با محیط زیست و استفاده از مواد ضایعاتی در تهیه آنها میباشد زیرا باعث کاهش آلودگی طبیعت میشود. جیره جدید شامل خوراک جایگزین باید توسط کارشناس تغدیه علوم دامی بالانس شود تا این جایگزینی به طور صحیح اعمال شود تا نتایج مطلوب در  تغدیه دام و در نتیجه تولیدات دامی به دست آید . در استفاده از این خوراک ها به محدودیت مصرف آنها هم باید توجه داشت . از هر کدام از خوراک های جایگزین تا اندازه ای میتوان مصرف کرد که نیاز های تغدیه ای دام مرتفع شود وهر کدام از فاکتورهای مورد نیاز کمتر و یا بیشتر از میزان نیاز در جیره نباشند. نکته مهم این است که خوراک های جایگزین را نمیتوان به طور کامل به جای نهاده های اصلی از جمله جو و گندم و ذرت و سویا به کار برد بلکه در صدی از آنها را میتوان کم کرد و به جای آن از خوراک های جایگزین استفاده نمود.همین مقدار جایگزینی حدود سی درصد به بالا از هزینه های جیره دامداری میکاهد که بسیار قابل توجه است .

 خرید خوراک ارزان دام  آری یا نه:

 البته که استفاده از جایگزین ها در هر شرایطی به کاهش هزینه ها کمک میکند اما سلامت دام در دامداری ها از موضوعات بسیار مهم است  به طوری که با به خطر افتادن سلامت دام و در پی آن حذف دام  کاهش سود و سرمایه دامداری را به همراه خواهد داشت .برای هر دامداری در شرایط کنونی این سوال پیش می آید که ارزانترین خوراک های دام چه چیزهایی هستند .این خوراک ها جایگزین کدام یک از خوراک های اصلی و نهاده ها میشوند و چه مقدار از هر کدام میتوان مصرف کرد به طوری که سلامت دام به خطر نیافتد و بتوانیم از مزایای این خوراک ها بهره مند شویم . پاسخ به این سوالات برای هر دامدار بسیار حیاتی است و اثرات زیادی را در بازدهی  دامداری خواهد  داشت . در ادامه لیست تعدادی از این خوراک ها برای شما آورده شده است .

  جایگزین های ارزان خوراک دام :

  1. پودر گوشت دامی
  2. پودر ماهی ترکیبی
  3. کنجاله زیتون 
  4. کنجاله کنجد
  5. پودر پسته دامی
  6. سبوس برنج 
  7. تفاله انواع میوه  از جمله تفاله سیب
  8. ضایعات حبوبات
  9. گندم شکسته
  10. ملاس و باگاس
  11. تفاله چغندر
  12. ضایعات جو و مالت
  13. پودر خرما دامی
  14. پوسته نخود
  15. تفاله جو
  16. آرد پوست سخت پسته
  17. خرده ذرت
  18. خرده گندم
  19. آرد دامی
  20. ضایعات ماکارونی
  21. پودر جوجه
  22. ضایعات تخم پنبه
  23. ضایعات کنجاله پنبه
  24. تفاله آلبالو
  25. باگاس نیشکر
  26. تفاله گوجه
  27. پودر استخوان
  28. ضایعات خرما
  29. سبوس جو
  30. خوراک دام نیشکر
  31. کنجاله ارده
  32. پودر پوست انار
  33. پودر هسته انار
  34. تفاله مرکبات
  35. دان مرغی
  36. ضایعات بیسکویت
  37. ضایعات پفیلا
  38. نان خشک
  39. چغندر
  40. سیب زمینی
  41. نشاسته دامی
  42. پودر کاکائو
  43. کود مرغی فراوری شده
  44. بلوط
  45. پوست پسته گرانول
  46. بافر
  47. اوره اهسته رهش
  48. آب پنیر و پودر آب پنیر
  49. ضایعات تخمه آفتاب گردان کارخانه جات روغن کشی
  50. کنجاله گلرنگ

و بسیاری ضایعات دیگر که محصول جانبی  کارخانه جات مواد غذایی هستند .

متاسفانه خوراک های جایگزین در بازار به دلیل سود جویی دلالان و افزایش تناژ این خوراک های جایگزین با انواع ناخالصی ها مخلوط  میشود و آن را در بازار عرضه میکنند . حتی در مواردی  دیده شده با خاک و ماسه مخلوط میشوندکه دامداران ممکن است با مصرف آنها جان دام خودرا به خطر بیاندازند . پیشرودام با هدف رضایت مشتریان خود و تداوم فعالیت مجموعه همه انواع خوراک های جایگزین معرفی شده را به صورت کاملاً خالص و با کیفیت مناسب  همراه با آنالیز ارائه میکند .برای دریافت آنالیز و قیمت میتوانید با ما تماس بگیرید .

بهترین جاگزین سویا :

در لیست خوراک های جایگزین و ارزان تعدادی از خوراک های ذکر شده به خوبی میتوانند جایگزین سویا باشند از جمله پودر آب پنیر، پودر گوشت  دامی،پودر ماهی،کنجاله کنجد  و ارده و ضایعات پفیلا و کنجاله سویا دامی که از کارخانه جات روغن کشی دانه سویا خریداری میشود و به خوبی پروتئین مورد نیاز دام و طیور را تامین میکند.

بهترین جایگزین جو و ذرت :

پودر خرما و هسته خرما دامی ،گندم شکسته یا دان مرغی ،آرد برنج ،خرده ذرت ،ضایعات بیسکویت و نان خشک و کنجاله زیتون به خوبی در جیره میتوانند به جای جو و ذرت مصرف شوند .

بهترین جایگزین سبوس:

پوست ذرت ،پوست نخود ، انواع سبوس برنج،کنجاله گلرنگ جایگزین های خوبی برای سبوس هستند.

بهترین و ارزان ترین جایگزین کاه و یونجه :

برای کاهش هزینه ها و جایگزین کردن کاه و یونجه بهترین گزینه ها باگاس و ضایعات نیشکر ،پوست سبزو پوست سخت پسته ،تفاله انگورو گوجه و آلبالو، سیلاژ ذرت ،تفاله چغندر قند و ضایعات جو میتواند باشد .

معایب و مزایای استفاده از خوراک های جایگزین:

همان طور که گفته شد اولین و مهم ترین دلیل استفاده از این خوراک ها کاهش هزینه های در تهیه جیره است . ارزان بودن این خوراک ها بیش از 30 درصد هزینه ای خوراک در دامداری ها را کاهش میدهد . علاوه بر هزینه نهاده ها، کمبود نهاده های اصلی هم دلیل دیگری بر استفاده از این خوراک ها است .در مقابل استفاده از این خوراک ها معایبی هم دارد از جمله اینکه در دسترس نیست به این معنی که در بعضی از استان های کشور بعضی از آتها به وفور یافت میشوند اما با هزینه ای که باید برای حمل آنها به استان های دیگر در نظر گرفت استفاده از آنها دیگر صرفه اقتصادی نخواهد داشت. عیب دیگر دید سنتی و عدم اعتماد دامداران و کارشناسان به این خوراک ها است در حالی که در بعضی از موارد حتی از خوراک های اصلی هم مغذی تر باشد و نیز سوددهی بیشتر دارند .این مشکل را میتوان با ارائه آنالیز معتبر و ضمانت مصرف توسط کارشناسان ما حل کرد .از دیگر مشکلات این خوراک ها به روند فرآوری غیر صحیح و وجود رطوبت در آنها اشاره کرد که باعث وجود سم آفلاتوکسین و کپک در آنها میشود در مخاطراتی در دام به وجود میآورد .نکته دیگر اینکه بعضی از این خوراک ها فصلی هستند مثل تفاله انواع میوه و به همین خاطر نمیتوان به صورت ثابت در جیره استفاده کرد .البته خوراک هایی مثل پودر خرما و سبوس برنج و کنجاله زیتون در اکثر ما های سال به خوبی قابل تامین هستند .
شرکت بازرگانی پیشرودام کارن این اطمینان را به مشتریان عزیز میدهد که این مشکلات را به حداقل ممکن برساند و بهترین ومرغوب ترین خوراک جایگزین را به شما مشتریان عزیز همراه با آنالیز معتبر آزمایشگاهی و تنظیم جیره توسط کارشناس تغدیه علوم دامی ارائه کند.

ملاک جایگزین کردن انواع خوراک جایگزین با نهاده های اصلی :

چه ملاک هایی را برای جایگزین کردن این خوراک ها با نهاده های اصلی از جمله ذرت و سویا و جو و گندم باید در نظر گرفت؟ بر چه اساسی میتوان آنها را در جیره به کار برد ؟ تا چه میزانی میتوان از هر کدام استفاده کرد؟در ادامه به  پاسخ این سوالات میپردازیم .

هر کدام از این خوراک های جایگزین بر حسب دارا بودن در صد پروتئین، چربی ،ماده خشک ،فیبر ،انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر و … و نیز انرژی  و کالری که برای دام فراهم میآورد میتواند جایگزین درصد کم تا درصد بالایی از سویا ،ذرت و جو و گندم شوند . البته باید به این نکته توجه داشت که میزان  هر کدام از این موارد یاد شده در آنالیز به درستی بیان شده است اما باید توجه داشت که میزان آنها میتواند بسته به شرایط متغیر باشد .عوامل زیادی باعث کاهش و یا افزایش هر یک از موارد ذکر شده در آنالیز باشد .عواملی همچون  خلوص مواد اولیه و متغیر بودن کیفیت آنها در میزان هریک از موارد یاد شده در آنالیز موثر میباشد. کارشناس جیره نویس در دامداری با بررسی میزان نیاز  دام به میزان انرژی و چربی و فیبر وپروتئین و … به تنظیم مقدار مصرف هریک و جایگزین کردن هرکدام خوراک های جایگزین با خوراک های سویا و ذرت و گندم و جو و دیگر خوراک های اصلی  میکند. کارشناسان تنظیم جیر در مجموعه پیشرودام به صورت رایگان در این زمینه به شما  کمک کنند.کافیست با کارشناسان تماس بگیرید.در ادامه لازم به ذکر است استفاده کردن یک یا چند خوراک جایگزین در کنار خوراک های اصلی اثرات مطلوبی را در وزن گیری و رشد دام وافزایش  رکورد شیر در دام های شیری خواهد داشت.

مطالعه مقالات علمی متعددی در این باره تالیف شده است و استفاده از ضایعات برای خوراک جایگزین دام مورد بررسی روی  انواع دام شیری و غیر شیری قرار گرفته است .برای مطالعه میتوانید به  پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاه مراجه کنید.

دیگر منابع غذایی جایگزین :

از جمله منابع پروتئینی دیگر که جایگزین مناسبی برای سویا میتواند باشد حشرات هستند .تحقیقات انجام شده نشان میدهد که حشرات منابع بسیار خوبی برای خوراک طیور و آبزیان  میتوانند باشند .این منبع مفید و ارزان در آینده میتوانند برای دام نیز مورد استفاده قرار گیرند . مزایای متعددی برای استفاده از حشرات استفاده از حشرات میتوان برشمرد که از مهم ترین آن ها میتوان کاهش تولید گاز های گلخانه ای  که در اثر فرآیندهای های تولید منابع پروتئینی گیاهی از جمله ذرت و سویا به وجود می آیند و جلوگیری از گرم شدن هرچه بیشتر کره زمین نام برد . مصرف حشرات به عنوان خوراک میتواند اثرات اکولوژیکی بسیار کمی داشته باشد .  این منبع غذایی که در بعضی از کشور ها به مصرف انسانی نیز میرسد، از لحاظ اقتصادی نیز میتواند بسیار مقرون به صرفه باشد .هم اکنون استفاده از حشرات در خوراک طیور و آبزیان و نیز دام به عنوان یک صنعت رو به رشد از پتانسیل خوبی برخوردار است و تلاش های  شرکت های دانش بنیان در این زمینه ادامه دارد.برای مطالعه بیشتر به پایگاه خبری صنعت مرغداری و دامپروری پایگاه خبری صنعت مرغداری و دامپروری مراجعه کنید . 

خوراک ارزان  پیشرودام :

بازرگانی پیشرودام اقدام به تهیه انواع کنسانتره دامی  با خوراک های جایگزین  از جمله کنسانتره گوساله پرواری ،کنسانتره گوسفند پرواری،کنسانتره گاو غیر شیری وخشک و تلیسه و پرورشی کرده است و با بررسی و تنظیم پروتئین و انرژی این خوراک ها کیفیت آنها را تایید و صرفه اقتصادی خوبی را برای دامداران عزیز فراهم کرده است . خوراک دام ارزان پیشرودام علاوه بر ارزان بودن انتظارات دیگر دامداران از جمله افزایش شیر ،افزایش ورزن و سلامت دام را نیز به خوبی برآورده میکند .برای خرید خوراک دام ارزان پیشرودام کافی است  همین حالا دکمه  واتس اپ را کلیک کنید و یا فرم تماس با شما را پرکرده و یا با کارشناسان ما تماس مستقیم بگیرید.

     محصولات مرتبط

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • راهکارهای عملی و استفاده صحیح را برای کارشناسانی که در میدان فعالیت دارند ، به صراحت گفته شود تا نوعی بازاریابی نیز پدید آید ،بعبارتی کارشناس میدانی بتواند دامداران محترم را در فارم توجیح نمایند

    پاسخ
    • سلام در این باره میتوانید راهنمایی کامل و جامع از مشاوران ما دریافت کنید کافی است روی لینک تماس کلیک کنید و یا با با واتس آپ ما در تماس باشید

      پاسخ
  • جعفریمقدم
    آگوست 20, 2023 5:10 ق.ظ

    بادرود وسپاس فراوان
    چراجایگزین مطرح می فرمایید
    باوجود آب زراعی چراکشت غلات کنارزدن و پلانتیشن پسته تجاری جایگزین کردن نیازمندی های دامی وانسانی بومی به محصولات زراعی زیادتر است تا پسته تجاری//تادرود دیگر بدرود مهولات خراسان رضوی

    پاسخ
    • با عرض سلام و روز به خیر
      اولین و مهم ترین دلیل کاهش هزینه ها است با وجود قیمت قیمت نهاده ها این کار توجیح اقتصادی دارد .در ضمن منابع آب محدود و کشور ما دچار کمبود آب در بسیاری از مناطق است .
      برای توضیحات تخصصی بیشتر با مدیریت در تماس باشید
      تشکر از دیدگاه شما

      پاسخ
  • خورده آجر هم قید می کردید خیلی به صرفه می‌باشد

    پاسخ
    • با سلام خدمت شما کاربر گرامی
      تجربیات گروه بازرگانی پیشرودام کاملا علمی و مستند و تجربه شده است .هر دامداری با توجه به بودجه خود میتواند تامین خوراک برای دام های خود را انجام دهد . در صورت داشتن بودجه کافی البته که همه دامداران بهتر است از ذرت و سویا و گندم و جو و دیگر نهاده ها ی اصلی استفاده کنند. مسلما دامداری های کوچک (بسیاری از دامداری های بزرگ )با تعداد خیلی زیاد و این روند قیمت نهاده و هزینه ها که در جهت صعودی رو به پیشروی هستند بسیار بسیار از این خوراک ها استقبال کرده اند .پیشنهاد میکنم مقاله فوق را با دقت بیشتری دوباره مطالعه فرمایید. مصرف خوراک جایگزین کاملا اختیاری و پیشنهادی از طرف ما است . انتقادات و پیشنهادات دوستانه شما را با کمال ادب و احترام پذیرا هستیم .
      موفق و پیروز باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
چت واتس اپ
چت مستقیم با کارشناس فروش
همین حالا قیمت بگیرید